Recept gestoofde schouderkarbonade met waspeen
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
gestoofde schouderkarbonade met waspeen
Gestoofde schouderkarbonade met waspeen
Ingrediënten
·
4 schouderkarbonades
·
50 gram boter
·
300 gram uiensnippers
·
1 teentje knoflook
·
2 eetlepels olijfolie
·
2 laurierblaadjes
·
1 takje rozemarijn
·
1 glas stevige witte wijn
·
600 gram waspeen
·
Bereidingswijze
1.
Snijd de waspeen schuin doormidden en kook deze beetgaar.
2.
Braad de schouderkarbonade in een grote braadpan in wat boter
aan beide kanten mooi bruin aan.
3.
Neem de karbonades even uit de pan en houd warm in
aluminiumfolie.
4.
Snipper de ui en de knoflook.
5.
Fruit eerst de ui en later de knoflook.
6.
Blus af met de wijn.
7.
Voeg laurier, rozemarijn en zout en(versgemalen) peper toe.
8.
Laat voor de helft inkoken.
9.
Voeg de karbonades, beetgare wortels en zilveruitje eraan toe en
stoof de karbonades in 20 minuten zachtjes gaar.
10. Lekker met aardappelpuree