hete bliksem

hete bliksem

0,00
  • milieu bewust geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

hete bliksem

Hete bliksem

 

Ingrediënten 4 personen



* 2 kilo kruimige aardappelen* 1,5 kilo Dijkmanzoet  zout* peper* boter* melk* uien in stukjes gesneden* 1 pakje juspoeder * 4 magere speklapjes.

 

 

Voorbereiding

Aardappelen en appelen schillen en in vieren snijden. Klokhuizen weghalen. Uien pellen en in stukjes snijden. Speklapjes kruiden naar smaak.

 

Bereidingswijze

In de pan doen. Aardappelen onderin dan zoete appels bovenop leggen. Opzetten met weinig water en zout. Kooktijd ongeveer 20 minuten. In de tussentijd de speklapjes aanbakken in weinig boter en de uien erbij doen en meebakken. Aardappels en appelen afgieten en iets van het kookvocht opvangen. Stamp het goed door elkaar met wat melk en eventueel het kookvocht en een klontje boter. Op smaak maken met peper en zout. Jus maken volgens de gebruiksaanwijzing en de gebakken uien en het spekvet erbij doen.

 

Serveertip

Opdienen in de grote pan en op ieder bord een speklapje leggen met een beetje jus met uien.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl