recept Paksoi met varkenslapjes en noedels

recept Paksoi met varkenslapjes en noedels

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Paksoi met varkenslapjes en noedels

450 gram gemarineerde varkenslapjes

4 cm verse gember

6 stuks sjarlotte 

1 paksoi

250 gr noodles

2 el olie

2 tl sambal oelek

60 ml sojasaus

30 ml sesamolie

100 gr taugé

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de varkenslapjes in reepjes van 1 cm. Schil en rasp de gember. Snij de sjalotte in dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.

Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de reepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.

Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

Schep de taugé door de ui en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en de varkensreepjes erover.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl