recept Paksoi met varkenslapjes en noedels
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Paksoi met varkenslapjes en noedels
450 gram gemarineerde varkenslapjes
4 cm verse gember
6 stuks sjarlotte
1 paksoi
250 gr noodles
2 el olie
2 tl sambal oelek
60 ml sojasaus
30 ml sesamolie
100 gr taugé
Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de varkenslapjes in reepjes van 1 cm. Schil en rasp de gember. Snij de sjalotte in dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de reepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
Schep de taugé door de ui en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en de varkensreepjes erover.