Recept Zoete aardappelstamppot met spruiten en gehaktbal

Recept Zoete aardappelstamppot met spruiten en gehaktbal

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Zoete aardappelstamppot met spruiten en gehaktbal

500 g spruitjes

1 kg zoete aardappel

500 ml water

1 Groentebouillonblokje 

 500 gram rundergehakt

190 g zongedroogde tomaten in pot


Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de spruiten de laatste 8 min. mee met de aardappelen.

Bak de gehaktballen en als ze lekker bruin zijn voeg dan het water met het bouillonblokje in een hapjespan toe en laat op laag vuur 15 min. sudderen.

Keer halverwege.

Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan, voeg 100 ml bouillon van de gehaktballen (per 4 personen) toe en stamp tot een grove puree.

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en schep door de stamppot. Breng op smaak met peper en evt. zout. Serveer met de gehaktballen.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl