recepten weekpakket

recepten weekpakket
Salade van watermeloen, feta en zwarte olijven
1 mini watermeloenen
125 g rucola
citroensap
100 g feta
12 zwarte olijven
10 blaadjes basilicum
100 ml olijfolie
zout
peper
Bereidingswijze
Snij de schil van de meloen en snij het vruchtvlees in stukjes. 
Meng het citroensap met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. 
Snij de basilicumblaadjes in dunne reepjes. 
Meng de rucola, feta en olijven met de stukjes meloen. Brokkel de feta over de meloensalade. 
Garneer de meloensalade met de basilicum. Serveer direct.
Heerlijk met gebakken aardappels en Katenvlinder (die kunnen ook op de BBQ)

Kerrierijst met bonen, tomaat en omelet reepjes
300 g zilvervliesrijst
6  scharreleieren
1 rode peper
4 el milde olijfolie
1 teen knoflook
1 middelgrote ui
250 g cherrytomaten
400 g snijbonen
1½ el kerriepoeder

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat staan tot gebruik. Maak de snijbonen schoon, snij ze in stukjes van +/- 3 cm en kook ze 15 minuten.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan, schenk het ei en rode peper erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet ca. 5 min. op laag vuur garen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui en halveer de cherrytomaten.
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen en tomaten toe en roerbak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rijst en kerrie toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de kerrierijst over borden. Snijd de omelet in repen en verdeel over de rijst.
Heerlijk met bourgondische worstjes.
Aardappel spinazie schotel
800 gr aardappel schijfjes
250 gr ham
500 gr spinazie (vers)
2 eieren
200 ml creme fraiche
Scheutje melk
1 uitje
Snuf peper en zout
Snuf paprikapoeder
Handje geraspte kaas
Olie om te bakken
Bereiding

Roerbak de verse spinazie  in een pan tot hij geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht er uit. 
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de schijfjes aardappel 5 minuten voor in een pan met water of magnetron. 
Fruit het gesnipperde uitje aan in een beetje olie. Voeg de spinazie toe en bak kort mee. Schep de hamblokjes er door. 
Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met de crème  fraiche en een scheutje melk in een kom. 
Breng ook dit op smaak met peper, zout en ook een snuf paprikapoeder.
Vet een grote ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappeltjes over de bodem. Schep daar het spinaziemengsel op en bestrooi met wat kaas. Dek af met de andere helft van de aardappelschijfjes. 
Giet het eiermengsel er over en bestrooi met peper en zout. Bak deze ca 40 min in de oven. Zet eventueel een paar min de grill aan voor een extra krokant en bruin korstje.


Er zijn geen producten in deze categorie.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl