recepten weekpakket

recepten weekpakket

Andijvie met pasta en kip

300 gram pasta penne

500 kipfiletblokje gemarineerd

1.000 ml kippenbouillon

krop verse andijvie

4 eetlepels zongedroogde tomaten op olie

4 eetlepels snippers oude kaas

2 eetlepel pijnboompitjes

Voor de pesto: 

2 theelepel knoflookpoeder

16 gram verse basilicum

8 gram pijnboompitjes

2 theelepel citroensap

10 gram Parmezaanse kaas

6 eetlepels extra vergine olijfolie

zout en peper

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de bouillon tegen het kookpunt, zet het vuur lager en pocheer de kipfilet hier 8 minuten in. 

Was de andijvie en snijd het fijn. Snijd de zongedroogde in stukjes en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Meng in een staafmixer of blender de ingrediënten voor de pesto. Pureer dit tot een mooie pesto.

Roer 2 eetlepels van de pesto (of meer naar smaak) door de pasta. Verdeel de andijvie hierdoor en meng ook de zongedroogde tomaatjes, snippers kaas, pijnboompitjes en blokjes kipfilet erdoor. Verdeel het gerecht over de borden en serveer direct.

Dit gerecht kan zowel lauw-warm als koud gegeten worden.

BROCCOLI OVENSCHOTEL MET GEHAKT EN BOURSIN

Ingrediënten

1 broccoli grote stronk gebruiken

500 gram gehakt

1 ui gesnipperd

1 kuipje Boursin kuipje van 150 gram

flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

1 theelepel paprikapoeder flinke theelepel

1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel

flinke snuf chilivlokken

AARDAPPELPUREE

1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukjes gesneden

125 milliliter melk

flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

flinke snuf nootmuskaat

1 theelepel uienpoeder niet een te volle theelepel gebruiken

klont roomboter optioneel

Bereiding:

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp tot een puree met de melk, uienpoeder, nootmuskaat en een flinke snuf peper en zout. 

Wanneer de aardappelen koken kook je ook de broccoli beetgaar en maak je het gehaktmengsel. 

GEHAKTMENGSEL: verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan. Fruit de uien met een snuf peper en zout. Voeg het gehakt toe en rul goudbruin. Voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder en chilivlokken toe en bak tot het gehakt gaar is. Voeg dan de Boursin toe en roer goed door het gehakt. Schep vervolgens de gekookte broccoli erdoorheen. 

Schep het gehakt-broccoli mengsel in de ovenschaal, schep daarop de aardappelpuree en bestrooi eventueel met extra chilivlokken. Bak de ovenschotel in 10-15 minuten goudbruin. 

TIP 1: ook lekker met geraspte kaas of paneermeel en klontjes roomboter.

TIP 2: uiteraard kan je het de puree en het broccoli-gehakt mengsel ook los eten. Dit scheeltje je toch weer ongeveer een kwartiertje tijd


Zomerstamppot met ijsbergsla en slavinken

Ingrediënten

1 kg aardappelen - geschild en in stukken

125 g crème fraîche

2 el bieslook - fijngesneden

400 g ijsbergsla - in reepjes

250 g hamblokjes

2 eieren - hardgekookt

peper en zout

Instructies

Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 20 - 25 minuten gaar.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Maak de aardappelpuree smeuïg met de crème fraîche en voeg de bieslook en peper en zout naar smaak toe.

Voeg de ijsbergsla en hamblokjes aan de aardappelpuree toe. Snijd de hardgekookte eieren grof en schep ook deze door de aardappelpuree.

Serveer de zomerstamppot met ijsbergsla direct met gebakken slavinken



Er zijn geen producten in deze categorie.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl