recepten weekpakket

recepten weekpakket

Witlofschotel met puree en Speklapjes 

Ingrediënten


3 flinke stronken witlof

6 plakken ham

4 Speklappen

700 gram kruimige aardappels

Verse bieslook

250 gr creme fraiche

Scheutje melk

Peper en zout

Flinke hand geraspte kaas


Bereiding

Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. 

Voeg de creme fraiche toe, boter, peper, zout en een scheutje melk en pureer tot een puree. Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Halveer de witlof en snijd eventueel de harde bittere kern er uit. Kook de witlof 3 minuutjes voor. Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elke helft witlof in een plak ham. Leg de ham op de puree. Bestrooi de ovenschotel royaal met kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven. Gebruik eventueel de laatste paar minuten de grill voor een mooi krokant kaas korstje.

Bak de speklapjes rondom lekker bruin.

Wintersalade met zoete aardappel, boerenkool en Verse worst

Ingrediënten

600 gram zoete aardappels (in plakken)

200 gram feta (aan een stuk)

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel mosterd

2 eetlepels citroensap

150 gram magere spekreepjes

300 gram boerenkool (panklaar)

3 eetlepels peterselie (fijngehakt)

1 rookworst 


Bereiden

Wrijf de aardappelplakjes en het stuk feta in met 2 eetlepels olijfolie en rooster het in de oven

Meng intussen de rest van de olijfolie met de mosterd, gehakte peterselie en het citroensap tot een dressing.

Kook de boerenkool even heel kort en laat het goed uitlekken in een vergiet

Bak de spekjes in een droge, hete koekenpan. Meng de spekjes met de dressing en de boerenkool. Hussel even goed door.

Verwarm de Rookworst in water maar niet laten koken.! 

Verkruimel de feta en meng samen met de zoete aardappel door de salade.

Romige spruitjesovenschotel met spekjes

Ingrediënten

500 gram spruitjes, gehalveerd

125 gram spekreepjes

200 gram kaas, geraspt

180 milliliter slagroom

2 eetlepels olijfolie

1 ei

1 theelepel knoflookpoeder

1 lepel gesnipperde gebakken uitjes

Chilivlokken, zout en peper naar smaak


Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bak de spekjes krokant in een koekenpan.

Doe de spruiten in een kom en schenk de olijfolie erbij en voeg zout en peper toe. Roer door elkaar.

Doe de spruiten op de bakplaat en rooster zo’n 15 tot 20 minuten in de oven.

Doe het ei, de slagroom, chilivlokken, knoflookpoeder en gebakken uitjes in een kom en roer dit door elkaar.

Voeg de jong belegen kaas toe en roer opnieuw.

Doe de spruiten in een grote ovenschaal en verdeel de helft van de spekjes over de spruiten.

Giet het kaasmengsel over de spruitjes en roer door elkaar.

Verdeel de rest van de spekjes over de spruiten.

Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Lekker met gekookte aardappels en een gehaktbal!!


Er zijn geen producten in deze categorie.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl