recepten weekpakket

recepten weekpakket

Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

50 gr ongezouten roomboter

10 gram Argentijnse kruiden

500 gr shoarmavlees

1 kg Aardappels voor de aardappelpuree

300 ml halfvolle melk

4 el kookroom of crème fraîche

500 gr kruidenzuurkool

6 el blanke rozijnen

100 gr geraspte oude kaas

Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de boter in de koekenpan wrijf het shoarmavlees met de Argentijnse kruiden in en bak het vlees 5 minuten.

Kook de aardappels en maak de aardappelpuree 

Haal het vleesmengsel van het vuur en meng er de kookroom of crème fraîche door.

Doe de zuurkool in een kom en meng de rozijnen erdoor. Vet de ovenschaal in. Verdeel het vleesmengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal en schep daarop de zuurkool. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk het glad. Strooi de kaas erover en bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.


Paksoi met varkenslapjes en noedels

450 gram gemarineerde varkenslapjes

4 cm verse gember

6 stuks sjarlotte 

1 paksoi

250 gr noodles

2 el olie

2 tl sambal oelek

60 ml sojasaus

30 ml sesamolie

100 gr taugé


Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de varkenslapjes in reepjes van 1 cm. Schil en rasp de gember. Snij de sjalotten in dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.

Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de reepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.

Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur. 

Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

Schep de taugé door de ui en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en de varkensreepjes erover.


Pasta Romanesco met gehakt, parmezaan en pijnboompitten

1 Romanesco, de roosjes ('torentjes') gesneden

400 gram fusilli pasta

500 gram H.O.H. gehakt

50 gram rozijnen

100 gram pijnboompitten, geroosterd

rasp van 1 hele citroen & sap van een halve citroen

handvol Parmezaanse kaas, geraspt

grote hand fijngesneden platte of krulpeterselie

evt: 1 rood pepertje, zonder zaadjes en fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngesneden

2 el olijfolie om te bakken en braden

Bereidingswijze:

Kook de Romanesco-roosjes in 2-3 minuten beetgaar, giet af onder koud stromend water zodat ze niet verder doorgaren.

Kook in een andere pan de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar.

Verhit ondertussen een el olijfolie in koekenpan of wok. Bak het gehakt rul tot het mooi bruin is. Voeg de Romanesco roosjes toe en wok gedurende een paar minuten tot ze licht goudbruin kleuren. 

Voeg nu de knoflook en evt. chilli toe, daarna de pijnboompitten en sultanarozijnen.

Nu voeg je de gekookte pasta toe met het citroensap en -rasp, en de gesneden peterselie. Hussel het geheel lekker door elkaar in de wok.

Serveer de pasta met een drupje olijfolie en wat geraspte Parmezaan.


Er zijn geen producten in deze categorie.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl