recepten weekpakket

recepten weekpakket

Gevulde pompoen van de barbecue

Ingrediënten

1 flespompoen

2 el gedroogde cranberries

2 el pompoenpitten

75 g verse geitenkaas

mespuntje kerriepoeder

300 g gewassen spinazie

1 gesnipperde sjalot

2 teentjes gehakte knoflook

2 el olijfolie

versgemalen peper

zout

Bereidingswijze

Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 200 °C.

Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaden en draden.

Hol de beide helften iets verder uit en snijd dit vruchtvlees in fijne blokjes.

Smoor in een hapjespan het fijngesneden vruchtvlees met kerriepoeder tot het zacht wordt en voeg er pompoenpitten en cranberries aan toe. Warm kort door en neem van het vuur.

Meng er de geitenkaas goed door en breng op smaak met zout en peper.

Smoor in een hapjespan knoflook en sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg de gewassen spinazie toe en laat zeer kort slinken. Neem direct van het vuur en kruid met zout en peper. Laat heel goed uitlekken.

Leg een helft van de pompoen met de gesneden kant naar boven op het aanrecht en vul met de helft van de gesmoorde spinazie.

Verdeel er de geitenkaasvulling over en druk aan zodat het mooi glad verdeeld is.

Bedek met de rest van de gesmoorde spinazie en zorg dat er een soort van heuvel ontstaat.

Leg er de andere pompoenhelft op en bind de beide helften nu op elkaar met behulp van slagerstouw.

Leg de pompoen in een vuurvaste schaal, plaats in de barbecue en laat in ongeveer 60 minuten gaar worden. Test met een mesje of deze goed gaar is.

Snijd de pompoen aan tafel in mooie plakken.


Andijvie met pasta

Ingrediënten

2 sneetjes (oud) witbrood

citroen

3 el olijfolie

ui

2 tenen knoflook

rode peper

400 g (volkoren)penne

Lekkerbek hamburgers

400 g gesneden andijvie

keukenmachine of staafmixer met hakmolen


Maal in de keukenmachine of de hakmolen het brood (met korst) fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de helft van de citroen boven het broodkruim.

Verhit in een hapjespan 1 el olie. Bak het broodkruim in 2 min. goudgeel en krokant en schud op een bord. 

Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 

Verhit in de hapjespan 2 el olie. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 min. 

Snijd het vlees in stukjes. Voeg toe aan het ui-pepermengsel en bak in 2-3 min. bruin en gaar.

Voeg de andijvie in porties toe en laat al omscheppend in 4 min. slinken. Giet de pasta af. Meng de pasta door de andijvie en breng op smaak met het sap van een halve citroen en versgemalen peper.

Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met het citroenkruim.

Geroosterde bloemkool

Zet eens een hele bloemkool op tafel! Zeker deze, geroosterd met een heerlijke topping van knoflook en specerijen.

½ tl mosterdzaad

1 tl korianderzaad

1 tl komijnzaad

1 teen knoflook

½ tl grof zeezout

3 cm verse gember

1 limoen

10 g verse koriander

½ tl chilipoeder

1 tl kurkuma

100 ml yoghurt of Yogarde

1 bloemkool

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad, korianderzaad en komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan in een vijzel en maal met de knoflook en het zeezout tot een pasta.

Schil en rasp de gember. Halveer de limoen, pers een helft uit en snijd de rest in parten. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stelen heel fijn. Meng de specerijenpasta, gember, korianderstelen, de chilipoeder, kurkuma en het limoensap door de yoghurt.

Verwijder de bladeren en de steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de hele bloemkool met het yoghurt-specerijenmengsel.

Rooster in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot de bloemkool zacht is. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met de partjes limoen.

Heerlijk met de Houhakkerssteaks


Er zijn geen producten in deze categorie.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl