recepten weekpakket

recepten weekpakket
KAPUCIJNERSCHOTEL MET KNOFLOOK EN SPEK

Ingrediënten

500 gram aardappels (geschild, in kleine blokjes)
1 eetlepel vloeibaar oliefolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
200 gram gerookte ontbijtspekblokjes
500 gram kapucijner (24 uur laten weken)
4 takjes verse peterselie (fijngehakt)

Bereiden
Zet de blokjes aardappel op met water en een beetje zout en kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui circa 3 minuten.
Voeg de knoflook en spekblokjes toe en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de aardappelblokjes en kapucijners toe en schep alles om. Laat met het deksel op de pan nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met augurkjes, zilveruitjes en piccalilly.
Heerlijk met gebakken speklapjes.

Variatie
Vervang de aardappelblokjes door aardappelpuree of rijst die u bij de kapucijners serveert.
Lauwwarme spinaziesalade met stoofpeer
Ingrediënten
300 gr couscous
450 gram verse spinazie
4 gekookte stoofpeertjes
verse zachte geitenkaas, naar smaak
2 el gehakte walnoot
2 el Zoete ketjap
Zout

Bereiding:
Wel de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de couscous na het wellen op smaak met peper en zout.
Snijd de stoofpeertjes in blokjes en verkruimel de geitenkaas. Snijd de spinazie grof en meng het door de lauwwarme couscous. Meng de gesneden stoofpeertjes er door en garneer met geitenkaas en walnoot. 
Verdeel naar smaak de zoete ketjap over de lauwwarme salade.
Zuurkool met stoofpeertjes

800 g vastkokende aardappelen
2 uien
4 verse worsten
30 g ongezouten roomboter
1 el kerriepoeder
500 g zuurkool
350 g gestoofde halve peertjes
150 g gemalen oude kaas 48+

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook 10 min. in water met zout.
Pel en snipper ondertussen de ui. Snij de verse worsten in flinke plakken. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 4 min. Voeg de plakjes worst en de kerriepoeder toe en bak 4 min. mee. 
Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de worst en de ui over de ovenschaal. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de worst. Laat de peertjes uit lekken en snijd de peer in plakjes. Verdeel de peer over de zuurkool.
Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en leg ze dakpansgewijs op de peer. Bestrooi het geheel met de kaas en bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Er zijn geen producten in deze categorie.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl