recepten weekpakket
Andijvie met pasta en kip
300 gram pasta penne
500 kipfiletblokje gemarineerd
1.000 ml kippenbouillon
krop verse andijvie
4 eetlepels zongedroogde tomaten op olie
4 eetlepels snippers oude kaas
2 eetlepel pijnboompitjes
Voor de pesto:
2 theelepel knoflookpoeder
16 gram verse basilicum
8 gram pijnboompitjes
2 theelepel citroensap
10 gram Parmezaanse kaas
6 eetlepels extra vergine olijfolie
zout en peper
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de bouillon tegen het kookpunt, zet het vuur lager en pocheer de kipfilet hier 8 minuten in.
Was de andijvie en snijd het fijn. Snijd de zongedroogde in stukjes en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Meng in een staafmixer of blender de ingrediënten voor de pesto. Pureer dit tot een mooie pesto.
Roer 2 eetlepels van de pesto (of meer naar smaak) door de pasta. Verdeel de andijvie hierdoor en meng ook de zongedroogde tomaatjes, snippers kaas, pijnboompitjes en blokjes kipfilet erdoor. Verdeel het gerecht over de borden en serveer direct.
Dit gerecht kan zowel lauw-warm als koud gegeten worden.
BROCCOLI OVENSCHOTEL MET GEHAKT EN BOURSIN
Ingrediënten
1 broccoli grote stronk gebruiken
500 gram gehakt
1 ui gesnipperd
1 kuipje Boursin kuipje van 150 gram
flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
1 theelepel paprikapoeder flinke theelepel
1 theelepel kerriepoeder flinke theelepel
flinke snuf chilivlokken
AARDAPPELPUREE
1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukjes gesneden
125 milliliter melk
flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
flinke snuf nootmuskaat
1 theelepel uienpoeder niet een te volle theelepel gebruiken
klont roomboter optioneel
Bereiding:
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp tot een puree met de melk, uienpoeder, nootmuskaat en een flinke snuf peper en zout.
Wanneer de aardappelen koken kook je ook de broccoli beetgaar en maak je het gehaktmengsel.
GEHAKTMENGSEL: verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan. Fruit de uien met een snuf peper en zout. Voeg het gehakt toe en rul goudbruin. Voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder en chilivlokken toe en bak tot het gehakt gaar is. Voeg dan de Boursin toe en roer goed door het gehakt. Schep vervolgens de gekookte broccoli erdoorheen.
Schep het gehakt-broccoli mengsel in de ovenschaal, schep daarop de aardappelpuree en bestrooi eventueel met extra chilivlokken. Bak de ovenschotel in 10-15 minuten goudbruin.
TIP 1: ook lekker met geraspte kaas of paneermeel en klontjes roomboter.
TIP 2: uiteraard kan je het de puree en het broccoli-gehakt mengsel ook los eten. Dit scheeltje je toch weer ongeveer een kwartiertje tijd
Zomerstamppot met ijsbergsla en slavinken
Ingrediënten
1 kg aardappelen - geschild en in stukken
125 g crème fraîche
2 el bieslook - fijngesneden
400 g ijsbergsla - in reepjes
250 g hamblokjes
2 eieren - hardgekookt
peper en zout
Instructies
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 20 - 25 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Maak de aardappelpuree smeuïg met de crème fraîche en voeg de bieslook en peper en zout naar smaak toe.
Voeg de ijsbergsla en hamblokjes aan de aardappelpuree toe. Snijd de hardgekookte eieren grof en schep ook deze door de aardappelpuree.
Serveer de zomerstamppot met ijsbergsla direct met gebakken slavinken
Er zijn geen producten in deze categorie.