Recept Puree van pastinaak en knolselderij

Recept Puree van pastinaak en knolselderij

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Puree van pastinaak en knolselderij

Puree van pastinaak en knolselderij

 

1 knolselderij
2 pastinaken
1 tl kaneel
eventueel klontje boter of scheutje (soja-)room
gevijzelde zwarte peper
zeezout 

Leg de knolselderij en de pastinaken in koud water om de aarde los te weken. Borstel ze goed schoon, schil ze en snijd in stukken.

Doe de groenten in een pan met een laag water en breng aan de kook. Laat twintig minuten tot 40 minuten zachtjes koken, of zolang nodig is om de groenten gaar en zacht te maken. Kook apart 2 of 3 grote aardappels.

Giet af en pureer de pastinaak en knolselderij mag best wel iets grof zijn pureer ook de gekookte aardappel meng de pastinaak knolselderij en aardappel met elkaar. Kneus een tl zwarte peperkorrels in de vijzel ( mag ook uit een potje). Breng de puree op smaak met kaneel, de gevijzelde zwarte peper en zeezout.( let op!! Proef steeds zodat u niet te veel peper en of zout gebruikt.

De hartige smaak van de knolselderij mengt mooi met het zoetige van de pastinaak, de kaneel geeft er een warm winters accent aan. Deze pure versie vind ik het lekkerst, je kunt ‘m romiger maken door er wat boter of room door te roeren.

Deze puree is heerlijk bij vis maar ook bij verse salade en een heerlijk stukje vlees.

Ik zou zeggen!

Eet smakelijk.

Tip: u mag ook de kaneel achterwegen houden probeer eerst een klein beetje met kaneel en een beetje zonder kaneel.

 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl