Bosui (lente-ui) per bos
- duurzaam geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Bosui (lente-ui) per bos
Ajuingroente worden zo genoemd vanwege een krachtige helende stof, allicine.
Lente-uien zijn uien, die geoogst worden voordat de knol begint te
groeien. Het is lang en recht met eetbare bladeren en een pittige smaak. De
wortel aan onderkant van de steel is wit met een duidelijke overgang naar een
heldere smaragdgroene kleur.
De gezondheid voordelen van dit gewas zijn vergelijkbaar met die van
uien en knoflook omdat ze allemaal in dezelfde ajuinfamilie thuishoren. Lente
ui is een populair ingrediënt in de Aziatische keuken vanwege zijn frisse
krachtige smaak. Je kunt het door rijst of pasta doen maar lekker is ook om het
fijn gesneden over soep of salade sprenkelen of garnering op een schotel.
Gezondheidsvoordelen van deze groente.
Lent ui bevat heel weinig calorieën en geen vet en bevat wel veel
vezels. De plant bevat foliumzuur, calcium, ijzer vitaminen A, C, K en
B6.Vitamine B zes is nodig voor de vele enzymen in het lichaam die op hun beurt
zorgt voor de omzetting van koolhydraten eiwitten en vetten. Enzymen zijn
stoffen die chemische processen in het lichaam op gang brengen. B6 is een
vitamine die ook belangrijk is voor het functioneren van de hersenen, daar
speelt ie een rol bij het bepalen van de stemming en de slaap.
De vitamine die het meest in de lente-ui aanwezig is is vitamine K. Vitamine K is van
groot belang voor de bloedstolling en het onderhoud van en sterkte van de
botten.
Lente-ui bevat een combinatie van bètacaroteen, dit is een
voorlopige vitamine A en zorg onder andere voor goed voor je ogen en een
gezonde huid.