Courgette per stuk
- duurzaam geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Courgette per stuk
heel veel Gezondheidsvoordelen
van het eten van courgette!
Veel studies hebben aangetoond dat
courgette gezond is voor ons. Mocht je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een
gezonde manier om gewicht te verliezen, is het tijd voor jou om meer te leren
over de gezondheidsvoordelen van de courgette. Courgette staat erom bekend je
te kunnen helpen bij het verliezen van gewicht,
maar toch de voedingswaarde van het dieet op peil te houden. Bovendien helpt
het om de gezondheid van de ogen te bevorderen en voorkomt het ziekten die
ontstaan door een tekort aan vitamine C, zoals scheurbuik, sclerose en het snel
krijgen van blauwe plekken. Het helpt astma te genezen en heeft een hoog
gehalte aan vitamine C, koolhydraten, eiwitten en vezels. Dat courgette gezond
is komt onder andere door de aanzienlijke hoeveelheden kalium, foliumzuur en
vitamine A. Indien je regelmatig courgette eet kan het effectief je
homocysteïnegehalte verlagen.
Courgette, waarvan de oorspronkelijke
naam zucchini is, komt oorspronkelijk uit Amerika en is verkrijgbaar in het
geel, licht groen of donkergroene kleuren. De vorm van deze kleine zomerpompoen
lijkt op die van een geribbelde komkommer en bevat heel wat zaden. Sommige
kwekers produceren zelfs courgettes in een afgeronde- of flesvorm. Vandaag de
dag zijn de grootste producenten van courgette onder meer Japan, China,
Roemenië, Italië, Turkije, Egypte en Argentinië. Courgette wordt het hele jaar
door geteeld en kan rauw worden gegeten of in gebakken of gekookte vorm. Het
kan ook worden verwerkt in een koude salade of worden gekookt voor warme
gerechten.
Hoewel courgette een vrucht is, wordt
het gewoonlijk gekookt als een groente omdat courgette het lekkerste is wanneer
het als een gekookt gerecht wordt gegeten. Wanneer de courgette rijp en
ongeveer 20cm lang is zijn ze rijp en kunnen ze worden geplukt. Dan zijn de
zaden nog zacht en jong. Een volledig ontwikkelde courgette is doorgaans 90cm
lang, maar dan zijn ze veel te vezelig en niet goed eetbaar meer. Jonge
courgettes hebben een subtiele smaak, een zachte schil en boterachtig wit
vruchtvlees. Ze zijn het lekkerst tussen mei en juli. Bijna alle delen van de
courgette zijn eetbaar, met inbegrip van het vlees, de zaden en zelfs de schil.