Recept Hartige preitaart met Gerookte spekjes, Gehakt en Kaas
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Hartige preitaart met Gerookte spekjes, Gehakt en Kaas
Boodschappenlijstje:
2 pakjes bladerdeeg
500 gram rundergehakt]
600 gram verse Prei
150 gram spekblokjes fijn gesneden
2 kleine blikjes Tomatenpuree
150 gram Gerapte kaas
zout en peper
3 stuks rauwe eieren
3 eetlepels Slagroom
Boter om springvorm in te vetten
paneermeel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm in met een doorsnede van ong. 22 cm. Bekleed deze springvorm met bladerdeeg en strooi paneermeel over de bodem.
Was en snij de groenten. Bak de spekjes in een koekenpan langzaam uit. Voeg prei, gehakt, tomatenpuree, zout en peper toe, en bak dit ong. 7 minuten zachtjes mee.
Meng de slagroom samen met de eieren en kaas en voeg peper op smaak toe
Vul de springvorm met het gehakt/preimengsel, en giet het ei/slagroom mengsel er overheen.
Zet de springvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten.