Recept Pittige luxe hutspot met een twist

Recept Pittige luxe hutspot met een twist

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Pittige luxe hutspot met een twist

Ingrediënten 4 personen

125 g rozijnen

500 gram gesneden hutspot

50 g verse gember geschild en geraspt

3 teentjes knoflook fijngehakt

1.25 kg kruimige aardappelen geschild en in stukjes

Vloeibare margarine

Klontje roomboter

1 ½ el kerriepoeder

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en wortelen met wat zout en 1 eetlepel kerriepoeder in een laagje water in ongeveer 20 minuten gaar. 

Bak de uien en gember 3 minuten in de margarine. Voeg de knoflook en een ½ eetlepel kerriepoeder toe en bak het geheel nog eens 3 minuten op een laag vuur. Giet de aardappelen en winterpeen af. 

Stamp de aardappelen en winterpeen fijn en roer het uienmengsel en de rozijnen door de hutspot. 

Proeven om eventueel zout en peper toe te voegen en lekker romig maken met een klontje roomboter.

Serveertip

Lekker met gesudderde varkenslapjes.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl