Recept Gestoofde bospeen met honing
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Gestoofde bospeen met honing
Gestoofde bospeen met
honing
Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min.
Benodigdheden
·
400 gram bospeen
·
2 eetlepels honing
·
25 gram boter
·
1 theelepel tijm
·
150 ml water
·
zout
Bereidingswijze:
Wij gebruikten al geschrapte bospeen maar mocht je een bos
bospeen gekocht hebben dan moet je deze eerst even schoonmaken door ze met een
dunschiller te schrappen (schillen). Smelt de boter in een pan en voeg de
honing hier aan toe. Als de honing ook goed gesmolten is doe je de bospeen in
de pan. Bak ze even kort aan in de boter met honing.
Voeg de tijm en wat zout
toe. Na een paar minuutjes voeg je 150 ml water toe en doe je een deksel schuin
op de pan. Laat alles even 10 minuten stoven. Als de bospeen gaar zijn haal je
ze uit de pan met een schuimspaan en laat je de boter met honing nog even iets
indikken tot een siroopje. Dit druppel je daarna lekker over de gestoofde
bospeen. Eet smakelijk!