Postelein 500 gram
- milieu bewust geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Beschikbaarheid
Postelein 500 gram
Postelein beschikt verrassend genoeg over meer omega3 vetten
dan visolie. Postelein is de groente met het meeste omega3 vet van alle
groenten. Dit geldt vooral voor zomerpostelein, want winterpostelein bevat iets
minder voedingsstoffen.
Tegenwoordig is het weer helemaal in om postelein te eten.
De gezondheidswaarde van voeding wordt steeds belangrijker.
Mensen zijn zich steeds meer bewust van wat ze eten en dus is de voedingswaarde,
naast het gegeven dat het lekker moet zijn, ook belangrijk.
Voedingswaarde
Postelein bevat voor bladgroente relatief veel omega 3-vetzuren en verder: Vitamine A, Vitamine B1 / B2 / B11, Vitamine C, Caroteen, Calcium, IJzer
Tip: net als
bijvoorbeeld sla of taugé kun je postelein goed
oppeppen door het in koud water te leggen. Stel het droogmaken dus uit tot vlak
voordat je de groente gaat bereiden!
Dit is de meest
gebruikelijke manier om deze groente te bereiden. Gebruik weinig water met een
snufje zout en reken op een kooktijd van 5 tot maximaal 10 minuten. Houd er
rekening mee dat het fors slinkt bij het koken. Beetgaar is deze groente het
smakelijkst, dus laat het niet te lang koken.
Deze groente is
uitstekend te bereiden in de wok, op dezelfde manier als bijvoorbeeld spinazie.
Het is vaak al in enkele minuten geslonken en gaar.