Avocado per stuk
- duurzaam geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Avocado per stuk
Waarom avocado gezond is
Cholesterolverlagende
werking: Avocado’s kunnen het slechte cholesterolgehalte verlagen. In
een onderzoek kregen patiënten met een hoog cholesterol dagelijks avocado te
eten. Na een week bleek dat het ‘slechte’ cholesterol (LDL) met 22% was
afgenomen en het ‘goede’ cholesterol (HDL) met 11% was toegenomen [2].
Avocado’s hebben een cholesterolverlagende werking, omdat ze
rijk aan bèta-sitosterol zijn.
Bescherming
tegen kanker: Avocado’s zijn rijk aan foliumzuur (vitamine B11), waardoor ze
kanker in de borst, maag, alvleesklier en dikke darm kunnen bestrijden [3]. Een
avocado bevat 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur. Andere
goede bronnen van foliumzuur zijn: donkere bladgroentes, peulvruchten, noten,
zaden en wortels.
De krachtige antioxidanten in avocado kunnen ontstekingen in je
lichaam voorkomen. Hierdoor verminder je de kans op mond-, huid- en
prostaatkanker [1].
Ook blijkt uit een studie in
het tijdschrift Seminars
in Cancer Biology dat de fytonutriënten in avocado ervoor
kunnen zorgen dat kankercellen stoppen met groeien en uiteindelijk sterven [5].
Realiseer je het voorkomen van kanker bestaat uit meer dan het
eten van de juiste voeding. Andere factoren zoals stress, leeftijd,
medicatiegebruik spelen ook een rol.
Vermindert
de symptomen van artritis (gewrichtspijn):
Avocado’s kunnen de symptomen van artritis verminderen. Dit komt
doordat avocado’s als ontstekingsremmers werken, waardoor je minder last
hebt van pijnlijke gewrichten [6,7].
Reguleert de bloedsuikerspiegel:
Door de gezonde vetten en het lage suikergehalte in een avocado, helpt de
vrucht je bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel [8]. Bij een stabiele
bloedsuikerspiegel blijft je energie constant en heb je minder last van een
middagdip.
Avocado helpt je om (vr)eetbuien in de avond te voorkomen, omdat
het je bloedsuikerspiegel in balans houdt.
Beschermt
het gezichtsvermogen: De vele antioxidanten in avocado’s
kunnen het gezichtsvermogen op lange termijn beschermen. Vooral de stoffen
luteïne en zeaxanthine dragen hieraan bij. Het is aangetoond dat deze
antioxidanten de kans op staar en maculadegeneratie verminderen [9,10].
Draagt
bij aan een gezonde zwangerschap: Avocado’s zijn
rijk aan foliumzuur. Deze stof is erg belangrijk voor vrouwen die in
verwachting zijn. Door het eten van avocado verminder je de kans op een
miskraam, een open rug en neurale buisdefecten