Knoflook gerookt per stuk
- duurzaam geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Knoflook gerookt per stuk
Een bijzonder knoflookproduct is de gerookte knoflook. Dit is naast het drogen van knoflook een eeuwenlang conserveringsmethode geweest in Frankrijk en vooral ten noorden van Frankrijk. Het is een techniek die zich ontwikkeld heeft in de omgeving van Locon. Voordat de knofook in de rokerij geplaatst wordt worden ze eerst handmatig in strengen gevlochten. Alleen de beste kwaliteit knoflook komt hiervoor in aanmerking.
Het roken
Het rookhuis is een afgesloten stenen schuurtje waar men het turf gewonnen uit veengebieden hoog opstookt tot een bepaalde temperatuur.Onder de turf ligt een laag zaagsel en houtstrooisel. Dit geheel wordt 8 uur per dag opgestookt en dat gedurende 10 dagen. De getemperde temperatuur zorgt voor een gelijkmatig rookproces. Deze knoflook is door dit procedé langer houdbaar dan de normaal gedroogde knoflook.
Bewaren
De
gerookte knoflook kunt u het best op een droge plek bewaren. Deze knoflook is
ca. 2 maanden houdbaar (ligt aan de versheid =nieuw oogst).
Bereiding
Gerookte
knoflook smaakt bijzonder goed bij bijvoorbeeld konijn en wildgerechten. De
rooksmaak past ook prima bij tonijn. Verder kunt u natuurlijk zelf naar hartenlust experimenteren en, in gerechten met knoflook, de gewone knoflook
vervangen door de gerookte
Koopinformatie
Gerookte knoflook is verkrijgbaar vanaf augustus (nieuwe
oogst) en te koop in de betere gesorteerde groentespeciaalzaak .