Recept Romanesco met gehakt, Pasta, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
1 Romanesco, de roosjes ('torentjes') gesneden
400 gram fusilli pasta
500 gram H.O.H. gehakt
50 gram rozijnen
100 gram pijnboompitten, geroosterd
rasp van 1 hele citroen & sap van een halve citroen
handvol Parmezaanse kaas, geraspt
grote hand fijngesneden platte of krulpeterselie
evt: 1 rood pepertje, zonder zaadjes en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el olijfolie om te bakken en braden
Bereidingswijze:
Kook de Romanesco-roosjes in 2-3 minuten beetgaar, giet af onder koud stromend water zodat ze niet verder doorgaren.
Kook in een andere pan de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit ondertussen een el olijfolie in koekenpan of wok. Bak het gehakt rul tot het mooi bruin is. Voeg de Romanesco roosjes toe en wok gedurende een paar minuten tot ze licht goudbruin kleuren.
Voeg nu de knoflook en evt. chilli toe, daarna de pijnboompitten en sultanarozijnen.
Nu voeg je de gekookte pasta toe met het citroensap en -rasp, en de gesneden peterselie. Hussel het geheel lekker door elkaar in de wok.
Serveer de pasta met een drupje olijfolie en wat geraspte Parmezaan.