Recept Quiche met zalm en broccoli
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Quiche met zalm en broccoli
Quiche
met zalm en broccoli
·
·
Ingredienten:
·
1 pakje diepvriesbladerdeeg (8 plakjes)
·
ca. 10 g boter voor het invetten
·
4 eieren
·
zout en versgemalen peper
·
125 ml slagroom (Melkan)
·
300 g broccoli, in kleine roosjes
·
300 g zalm, in blokjes
·
taartvorm Ø 22/24 cm
Voorbereiden
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven
voor op 180ºC. Besmeer bodem en zijkanten van de taartvorm in met boter. Bedek
bodem en zijkanten met de plakjes deeg en druk de naden goed tegen elkaar aan.
Snijd overtollig deeg eraf. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.
Klop de eieren met een beetje zout en peper los in de slagroom.
Bereiden
Verdeel de broccoliroosjes en zalmblokjes over de
deegbodem. Giet het eimengsel erbovenop. Bak de quiche in circa 30-40 minuten
gaar.oventijd niet meegerekend