Recept Romanesco met gehakt, Pasta, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Recept Romanesco met gehakt, Pasta, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

1 Romanesco, de roosjes ('torentjes') gesneden

400 gram fusilli pasta

500 gram H.O.H. gehakt

50 gram rozijnen

100 gram pijnboompitten, geroosterd

rasp van 1 hele citroen & sap van een halve citroen

handvol Parmezaanse kaas, geraspt

grote hand fijngesneden platte of krulpeterselie

evt: 1 rood pepertje, zonder zaadjes en fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngesneden

2 el olijfolie om te bakken en braden

Bereidingswijze:

Kook de Romanesco-roosjes in 2-3 minuten beetgaar, giet af onder koud stromend water zodat ze niet verder doorgaren.

Kook in een andere pan de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar.

Verhit ondertussen een el olijfolie in koekenpan of wok. Bak het gehakt rul tot het mooi bruin is. Voeg de Romanesco roosjes toe en wok gedurende een paar minuten tot ze licht goudbruin kleuren. 

Voeg nu de knoflook en evt. chilli toe, daarna de pijnboompitten en sultanarozijnen.

Nu voeg je de gekookte pasta toe met het citroensap en -rasp, en de gesneden peterselie. Hussel het geheel lekker door elkaar in de wok.

Serveer de pasta met een drupje olijfolie en wat geraspte Parmezaan.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl