Recept Roergebakken spitskool met gedroogde tomaten met bourgondische worstjes
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Roergebakken spitskool met gedroogde tomaten met bourgondische worstjes
Ingrediënten 4 personen
1 spitskool gesneden
2 eetlepel zonnebloemolie
250 gram magere spekreepjes
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
Peper, zout
1 afgestreken eetlepel oregano
6 half gedroogde tomaten in kleine stukjes
1 kruidenbouillontablet verkruimeld
400 gram Pasta, Penne of fusilli
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de spekreepjes knapperig bruin.
Voeg de ui- en knoflooksnippers hieraan toe en bak deze mee tot ze glazig zijn.
Voeg de spitskool en de half gedroogde tomaten toe en bak dit al omscheppend 2 minuten.
Voeg de oregano en de verkruimelde bouillontablet toe met ½ dl water.
Breng alles aan de kook en laat de spitskool plm. 6 tot 8 minuten zachtjes sudderen zonder deksel op de pan.
De kool moet nog beet hebben.
Kook ondertussen de pasta zoals beschreven op de verpakking en bak de worstjes rondom lekker bruin.
Serveer de pasta met de spitskool direct vanuit de pan.