Recept Spruitenstamppot pastinaak
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Spruitenstamppot
pastinaak
Ingrediënten 4 personen
Ca 300 gr schoongemaakte spruiten , ca 300 gr gesneden pastinaak,
ca 600 gr geschilde kruimige aardappels , nootmuskaat, peper, zout, boter en melk
Voorbereiding
Spruiten schoonmaken en in kruizen, pastinaak schillen en in dobbelsteentjes
van ca 1x1 cm snijden, aardappelen schillen en in dobbelsteentjes van ca 1x1
cm snijden..
Bereidingswijze
Kook de pastinaak samen met de aardappelen ca 20 min.
Kook de spruiten ca 15 min.
Aardappel / pastinaak afgieten en stampen met wat boter en melk tot een puree.
Spruiten afgieten en door de puree stampen.
Nog peper, zout en nootmuskaat naar smaak. eventueel lekker spekjes uitbakken en mee stampen
Serveertip
Lekker met suddervlees.
Voeg dobbelsteentjes cornedbeef door de stamppot.
Pastinaak is ook prima te combineren met hutspot. en dan geen spruiten.