Recept Romige kipcurry met rijst en sperziebonen

Recept Romige kipcurry met rijst en sperziebonen

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Romige kipcurry met rijst en sperziebonen

300 g zilvervliesrijst

450 g verse sperziebonen

450 g gemarineerde kippendijtjes kipdijfilet

1 el milde olijfolie

200 ml kokosmelk

150 ml water

1 el kerrie madras poeder


Maak de sperziebonen schoon, breek ze door de helft en kook ze 10 min beetgaar.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kip in gelijke blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de kokosmelk, het water en de kerriepoeder toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.

Voeg de sperziebonen toe aan de kipkerrie. Verdeel over diepe borden. 

Serveer met de rijst.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl