Recept Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

Recept Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

50 gr ongezouten roomboter

10 gram Argentijnse kruiden

500 gr shoarmavlees

1 kg Aardappels voor de aardappelpuree

300 ml halfvolle melk

4 el kookroom of crème fraîche

500 gr kruidenzuurkool

6 el blanke rozijnen

100 gr geraspte oude kaas


Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de boter in de koekenpan wrijf het shoarmavlees met de Argentijnse kruiden in en bak het vlees 5 minuten.

Kook de aardappels en maak de aardappelpuree 

Haal het vleesmengsel van het vuur en meng er de kookroom of crème fraîche door.

Doe de zuurkool in een kom en meng de rozijnen erdoor. Vet de ovenschaal in. Verdeel het vleesmengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal en schep daarop de zuurkool. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk het glad. Strooi de kaas erover en bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl