Recept Rode kool met karbonade
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Rode kool met karbonade
Rode
kool met karbonade
·
·
·
hollands
ingrediënten
·
1 eetlepel geklaarde boter
·
4 varkenskarbonades à 175 g
·
4 eetlepels witte wijn
·
425 ml kippenbouillon
·
3 eetlepels slagroom
·
1½ eetlepel dijonmosterd
·
4 blaadjes salie
·
voor de gesmoorde rodekool
·
2 eetlepels geklaarde boter
·
1 ui, fijngehakt
·
1 teentje knoflook, geperst
·
1 kleine rode kool, fijngesneden
·
1 appel, geschild, klokhuis verwijderd
en in dunne schijfjes
·
4 eetlepels rode wijn
·
1 eetlepel rode wijnazijn
·
¼ theelepel gemalen kruidnagel
·
1 eetlepel fijngehakte salie
bereiden
Verhit voor de gesmoorde rode kool
de boter in een pan en bak de ui en knoflook in 6-7 minuten op middelhoog vuur
zacht. Doe de rest van de ingrediënten erbij en breng op smaak met zeezout en
versgemalen peper. Leg het deksel op de pan en laat het mengsel 30 minuten op
heel laag vuur sudderen. Neem het deksel van de pan en laat eventueel vocht al
roerend in 5 minuten verdampen.
Bereid ondertussen het vlees. Verhit
de boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de karbonades bruin in 2
minuten per kant. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Schenk de wijn en bouillon erbij, doe het deksel op de pan en laat het vlees in
15-20 minuten zachtjes gaar worden.
Leg het vlees op een voorverwarmd
bord, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het rusten terwijl je de
saus afmaakt.
Zeef het vocht uit de koekenpan en
schenk het er weer in terug. Breng het aan de kook en laat het tot een derde
inkoken. Voeg de room en mosterd toe en laat de saus al roerend op zeer laag
vuur iets indikken. De room mag niet koken.
Leg het vlees op voorverwarmde
borden, schep er royaal saus over en garneer het met een blaadje salie. Serveer
de karbonades met de gesmoorde rode kool.