Recept Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappels (geschild)
600 gram witlof
100 milliliter melk
nootmuskaat
200 gram zachte (grie) geitenkaas
200 gram magere spekreepjes
4 biefburgers
Bereiden
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm. Bak de biefburgers ondertussen en bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.
Heerlijk met biefburgers