Recept zoute snijbonen
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
De naam van deze stamppot, blote billetjes in het gras, verwijst naar de witte bonen in de groene stamppot.
Ingrediënten (4 personen):
1-kg aardappels
500 gram gezouten snijbonen
boter
scheut melk
1 klein potje witte bonen, afgespoeld
versgemalen peper
4 katenvlinders
Mosterd
Bereidingswijze:
Spoel de snijbonen in ruim stromend water in een vergiet af en week ze een aantal uren of nacht in water.
Spoel ze opnieuw af en kook de snijbonen ongeveer 20 minuten. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water zonder zout gaar. Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Stamp de aardappelen fijn en maak een puree onder toevoeging van boter en een heel klein scheutje melk.
Voeg de uitgelekte bonen en de afgespoelde witte bonen toe. Schep door elkaar en breng op smaak met eventueel wat extra boter of versgemalen zwarte peper.