Recept pastinaak uit de oven
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
pastinaak uit de oven
Pastinaak uit de oven met honing mosterd dressing
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40
minuten
Aantal personen: 4
INGREDIËNTEN
500 gram pastinaak
olijfolie
zout en peper
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel mosterd
Door pastinaak
krokant te bakken in de oven komt de mooie zoete anijsachtige smaak nog beter
tot zijn recht. Na het bakken bestrijk je hem met de dressing en dan heb je
heerlijke stukken pastinaak voor op een salade of als bijgerecht bij een lekker
stuk gebraden vlees.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en snijd ze
in stukken van ongeveer gelijke grootte en dikte. Zo zorg je dat alle stukken
tegelijk mooi bruin gebakken zijn. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de
stukken pastinaak erop en giet wat druppels olijfolie op ieder stuk pastinaak.
Bestrooi met peper en zout. Schuif het bakblik nu 25-30 minuten in de oven. Hou
het goed in de gaten dat het niet aanbrand.
Meng olijfolie, honing en mosterd tot een mooie dressing. Haal het
bakblik uit de oven en bestrijk de stukken pastinaak met dit mengsel en laat
het nog even bakken in de oven. Na maximaal 10 minuten heb je nu heerlijk
krokant gebakken pastinaak. Eet smakelijk!