Recept Romige kipcurry met rijst en sperziebonen
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Romige kipcurry met rijst en sperziebonen
300 g zilvervliesrijst
450 g verse sperziebonen
450 g gemarineerde kippendijtjes kipdijfilet
1 el milde olijfolie
200 ml kokosmelk
150 ml water
1 el kerrie madras poeder
Maak de sperziebonen schoon, breek ze door de helft en kook ze 10 min beetgaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in gelijke blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de kokosmelk, het water en de kerriepoeder toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.
Voeg de sperziebonen toe aan de kipkerrie. Verdeel over diepe borden.
Serveer met de rijst.