Recept bloemkool uit de oven
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
bloemkool uit de oven
Bloemkool
uit de oven
Ingrediënten
voor 2 personen:
·
400 gram aardappelpuree
·
kleine bloemkool, in roosjes
·
ui
·
rode paprika
·
250 gram gehakt
·
2 eetlepels kookroom
·
1 ei
·
knoflookpoeder
·
paprikapoeder
·
gehaktkruiden
·
geraspte kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 ºC, vet een
ovenschaal in.
Snijd de ui in halve ringen en de paprika in
reepjes.
Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend
water voor (ongeveer 8 minuutjes). Rul het gehakt in een grote koekenpan
of wok, kruid het gehakt met de gehaktkruiden. Voeg de ui, paprika en
knoflookpoeder hierbij. Bestrooi het gehaktmengsel indien gewenst met
extra peper en zout. Giet de bloemkoolroosjes af en meng ze met het
gehakt-groentemengsel.
Maak de aardappelpuree klaar en verdeel het
in de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel hierover. Bestrooi de schotel
met een beetje paprika poeder.
Meng de kookroom met het ei en de kaas en
schenk dit over de schotel. Strooi er eventueel extra geraspte kaas over.
Verwarm de schotel ongeveer 15 minuten in de
oven.
Geniet van deze maaltijd!