groene kool met aardappelpuree

groene kool met aardappelpuree

0,00
  • milieu bewust geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

groene kool met aardappelpuree

Groene kool met aardappelpuree en gehakt als ovenschotel

 

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht-

1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid).

2 middelgrote uien (fijn gesneden),

1 prei (in smalle reepjes gesneden),

1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst),

250 gram champignons ( in plakjes gesneden),

400-500 gram groene kool

2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij.

1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

1 flinke eetlepel kerrie,

Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak.

Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten.

Wat geraspte kaas.

Tijd: 20-30 min.

 

Bereidingswijze Voorbereiding: Ovenschotel invetten met wat boter of olie. Verwarm de oven voor op 175- 180°C.

Zet de aardappels op en kook ze gaar.

Ondertussen doe je het gehakt in een grote koekenpan (of in een wok). Zet het op een laag vuur zodat het eigen vet loslaat (dus geen boter of olie in de pan doen). Breek het gehakt regelmatig met een houten lepel. Als er voldoende vet is uitgelopen zet het vuur dan hoog en laat het bruin worden.

 

Haal het gehakt uit de pan en doe het in een schaal. Doe wat boter of olie in de pan en bak de uien tot ze glazig zijn. Bak op het laatst de knoflook even mee. Voeg dan de gesneden prei en als je hebt verse selderij toe, als dat goed vermengd is voeg je de champignons en de groene kool toe, even goed doorbakken.

Doe het gehakt, peper, zout, kruiden, kerrie, ketchup en ketjap erbij. Proef of er voldoende kruiden inzitten, voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe.

Maak aardappelpuree en voeg eventueel nog een scheutje melk (of room) toe. Roer alles goed door elkaar en doe het in de ingevette Ovenschaal. Als je wat puree apart hebt gehouden strijk je het uit over de schaal.

Strooi er de geraspte kaas over. Bak in de oven voor ongeveer 20- 25 minuten

Serveertips: Strooi dan de kaas er pas over als het in de oven gaat.

Je zou ook laag om laag kunnen doen in de schotel, je kan hier alle kanten mee op en het is altijd superlekker.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl