Recept Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees
50 gr ongezouten roomboter
10 gram Argentijnse kruiden
500 gr shoarmavlees
1 kg Aardappels voor de aardappelpuree
300 ml halfvolle melk
4 el kookroom of crème fraîche
500 gr kruidenzuurkool
6 el blanke rozijnen
100 gr geraspte oude kaas
Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de boter in de koekenpan wrijf het shoarmavlees met de Argentijnse kruiden in en bak het vlees 5 minuten.
Kook de aardappels en maak de aardappelpuree
Haal het vleesmengsel van het vuur en meng er de kookroom of crème fraîche door.
Doe de zuurkool in een kom en meng de rozijnen erdoor. Vet de ovenschaal in. Verdeel het vleesmengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal en schep daarop de zuurkool. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk het glad. Strooi de kaas erover en bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.