Recept Spaghetti met witlof, spekjes en knoflookkruim

Recept Spaghetti met witlof, spekjes en knoflookkruim

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Spaghetti met witlof, spekjes en knoflookkruim

Ingrediënten

300 g (volkoren) spaghetti

4 el olijfolie

180 g drooggezouten reepjes spek

2 tenen knoflook

600 g witlof

2 sneden (oud) witbrood

1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

1 ui

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spaghetti met witlof, spekjes en knoflookkruim op tafel.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de ui en 1 teentje knoflook toe en bak 1 min. mee.

Schep de witlof door het spek en bak in 5 min. gaar.

Maal intussen in de keukenmachine of hakmolen de sneetjes brood (met korst) fijn. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olie. Voeg het broodkruim met het laatste teentje knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak in 2-3 min. goudgeel en krokant.

Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti door de witlof met het spek. Breng op smaak met peper en verdeel over 4 borden. Bestrooi met het krokante knoflookkruim.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl