Recept Spaghetti met witlof, spekjes en knoflookkruim
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Spaghetti met witlof, spekjes en knoflookkruim
Ingrediënten
300 g (volkoren) spaghetti
4 el olijfolie
180 g drooggezouten reepjes spek
2 tenen knoflook
600 g witlof
2 sneden (oud) witbrood
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 ui
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Spaghetti met witlof, spekjes en knoflookkruim op tafel.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de ui en 1 teentje knoflook toe en bak 1 min. mee.
Schep de witlof door het spek en bak in 5 min. gaar.
Maal intussen in de keukenmachine of hakmolen de sneetjes brood (met korst) fijn. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olie. Voeg het broodkruim met het laatste teentje knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak in 2-3 min. goudgeel en krokant.
Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti door de witlof met het spek. Breng op smaak met peper en verdeel over 4 borden. Bestrooi met het krokante knoflookkruim.